Ödemiş Süleyman Demirel Mahallesinin 30 Mart seçimleriyle yeni bayan muhtarı Necmiye Aksoy mahallesinde sünnet çağına gelmiş 13 çocuğa mahalle meydanında sünnet şöleni düzenledi. Düzenlenen sünnet şölenine Ödemiş Emniyet Müdürü Okan Kestek, Ödemiş Halk Eğitim Müdürü Serdar Ergin, Ödemiş Nüfus Müdürü Ali Osman Pala, Ak Parti İzmir Büyükşehir ve Ödemiş Belediye Meclis Üyesi Halil  Deveci, Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi  Başkanı Selami Sönmez, Ödemiş AK parti Yönetim kurullu, MHP Ödemiş Yönetim Kurullu, MHP Ödemiş Belediye  Meclis Üyeleri  Kudret Özdamar, Derya Coşkun,  Ceyhun Kınlı, Ödemiş Muhtarlar Derneği Başkanı Nihat Savuran ve Ödemiş muhtarları da Muhtar Necmiye Aksoy’u bu gecede yalnız bırakmayarak destek oldular.

Süleyman Demirel Mahallesinde yapılan sünnet şöleninde Ödemiş’in ilk Mehteran takımı olan Gazi umurbey mehteran takımı sahneye çıktı. Gazi umurbey mehteran takımı ilk sınavını başarıyla vermiş oldu. Mehteran takımı misafirlerden bol alkış aldı. Mehteran takımının ardından, Ödemiş Belediyesi Bando Takımın müziği eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal marşı söylendi.  Muhtar Necmiye Aksoy ve bir sünnet çocuğu annesi oynadıkları Ödemiş Zeybek oyunuyla misafirlerden büyük alkış topladılar. Süleyman Demirel Mahallesinin Muhtarı Necmiye Aksoy “Bu yıl İlkini gerçekleştirdiğimiz sünnet şöleninde 13 çocuğumuzu sünnet yaptırdık. Erkek çocuklarımızın hayatında birkaç özel gün vardı bu da onlardan birisiydi. Biz sünnet olan çocuklarımızın ileride bakacak oldukları resim karelerinde olmaktan çok mutluyuz. Önümüzdeki yıllarda bu sayımızı 20-25-30 yükseltmek istiyoruz. Toplu sünnet şöleni ile ailelerimizin giderleri, lüzumsuz masrafları ve çevreye karşı yapılacak olan kirlilikten azalmış olacaktır.”

Muhtar Necmiye Aksoy’un konuşmasının ardından 13 çocuk sahneye çıkarak Muhtar Necmiye Aksoy’un alkışları eşliğinde dans ettiler.13 sünnet çocuğunun ardından sahneye Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk oyunları ekibi çıkarak Ödemiş zeybeği gösteresi sundular. Gecede Grup Efsane, Ödemiş belediyesi Türk Halk Müziği  Sanatçısı Ayşe Okgül, Ve Ödemiş Türk Halk müziğin Usta sesi Bediha Akartürk’te sahne aldı. Bedia Akartürk seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar misafirlerden büyük alkış aldı.

  






HABER :AYŞE AKYÜZ –ÇAĞLAYAN TAPTIK

Editör: Haber Merkezi