Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi Müzesi ve  Türksoy Genel Sekreterliğince ortaklaşa düzenlenecek olan Türk Dünyası Opera Yıldızları konseri, 24 Eylül 2014 Çarşamba günü saat 20.00’de Ödemiş Kültür merkezinde verilecek.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından 15-30 Eylül tarihleri arasında Türkiye’nin farklı şehirlerinde gerçekleşecek olan 17. Türk Dünyası Opera Yıldızları Konserlerine Ödemiş Belediyesi de ev sahipliği yapacak.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından bu yıl Leyla Gencer anısına düzenlenen 17. Türk Dünyası Opera Yıldızları Konserleri 15 Eylül’de medeniyetler şehri İstanbul’da başladı.

Dünyanın yetiştirdiği en büyük sopranolardan biri olan Leyla Gencer’in adını taşıyan bu yıl ki organizasyona 24 Eylül Çarşamba günü Ödemiş Belediyesi ev sahipliğinde Kültür Merkezinde düzenlenecek. Ödemiş Belediyesi Yıldız Kent Arşivi Müzesi işbirliği ile halka açık ücretsiz olarak düzenlenen konser saat 20.00’de başlayacak.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Türkiye, Hakas (RF), KKTC, Saha Yakut (RF), Tataristan (RF), Çuvaşistan(RF), Moğolistan, Tacikistan ve Sincan Uygur Özerk Bölgesi (Çin Halk Cumhuriyeti) opera sanatçılarının katıldığı konserler; 19 Eylül’de Ayvalık’ta Taksiyarhis Kilisesi’nde, 21 Eylül’de Aliağa Açıkhava Tiyatrosu’nda, 22 Eylül’de Marmaris Kalesi’nde, 26-29 Eylül tarihlerinde KKTC’nin Girne şehrinde devam edecek

NAZİF HARUPÇU

Editör: Haber Merkezi