Yarışma Geleneksel hale getirilecek

 Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen, “Küçük Menderes Efesini Arıyor” bireysel halk oyunları yarışması, Ödemiş Belediye toplantı salonunda yapıldı.

Yarışmaya, Menderes, Torbalı, Tire, Kiraz ve Ödemiş’ten toplam 22 yarışmacı katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Cebeci şunları söyledi, “Bir milleti millet yapan, geçmişten günümüze, günümüzden geleceğe ulaştıran kültürel değerlerdir.

Tarih göstermiştir ki; vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkmayan bir devlet tarihten silinip gitmiştir. Biz biliyoruz ki, gelecek gençlerimizin elindedir. Gençlerimizi eğitmek ve şekillendirmekte bizlerin ellerindedir.

Bunun da yolu eğitimden geçmektir. Ödemiş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak bütün faaliyet ve etkinliklerimizde amacımız kültürel mirasımızın gençler tarafından sahiplenmesidir.

Bu sayede kültürümüz gelecek nesillerimize aktarılacaktır.

Bizlere her türlü katkıda bulundukları için Ödemiş Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğüne ve yardımlarını esirgemeyen esnaflarımıza teşekkür ederiz.

Yarışmamıza katılan bütün gençlerimizi cesaretlerinden dolayı ve kendi kültürlerine ilgiden dolayı da kutluyorum. Bu sene 19 Mayıs Gençlik ve spor bayramında düzenlenecek etkinliğimizi ertelemiştik ve gelecek yıl yine 19 Mayıs’ta düzenleyerek bu yarışmayı geleneksel hale getireceğiz” dedi.

Ardından Ege Bölgesi zeybek oyunlarını sergileyen öğrencilerden birinci olana yarım altın, ikinciye çeyrek altın ve üçüncü olana da küçük altın verildi.

Yarışmada, Ödemiş’ten İbrahim Özbek 2 parmak oyunu ile birinci oldu.

İkinci Tire ilçesinden Ahmet Can Taşal, Torbalı 2 parmak oyunu ile ikinci ve yarışmanın üçüncüsü de Tire ilçesinden Mert Demirkan Eğridere Zeybeği ile dereceye girdi.

Yarışmanın jüri üyeliklerini de Kemal Dayan, Ergün Bayar ce Birol Sardoğan yaptı.

Katılımlarından dolayı da bütün yarışmacılara birer katılım belgesi verildi.

 
NAZİF HARUPÇU

 

Editör: Haber Merkezi