Ödemişe Bıçakçı Mahallesi (Bıçakçı Köy Okulu) bir ilke imza atarak, okulda Cumhuriyet’in kuruluşunun 91. yılını pasta kesip tüm öğrencilere pasta dağıtarak kutladılar.

286 öğrencinin eğitim gördüğü Bıçakçı Bedriye Baykaş İlkokulu ve Ortaokulunda, bugün adeta bayram vardı. 22 eğitimcinin görev yaptığı okulda ilk kez pasta kesilerek, bayram kutlaması yapılması Bıçakçı’da ilgiyle karşılandı.

Okul Müdürü Mehmet Satan ve öğretmenler aldıkları bir kararla Cumhuriyet’in 91. yılını bir ilke imza atarak kutlama kararı aldılar. Öğretmenler, ceplerinden okuldaki bütün öğrencilere yetecek miktarda pasta yaptırmak için para topladılar. Daha sonra Ödemiş’te bir pastaneye sipariş vererek pasta yaptırdılar. Bu arada ayrı olarak yaptırdıkları bir pastanın üzerine “Cumhuriyetimizin 91. yılı Kutlu Olsun” cümlesini yazdırdılar. Pasta alkışlarla kıdemli öğretmenler Türkan Sönmez, Mustafa Çolakoğlu ve okul temsilcileri Hüseyin Göven ve Mustafa Becer tarafından kesildi.

 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşından sonra, okul müdürü Mehmet Satan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, öğrenciler şiirler ve konuşmalar yaptılar. Törenin bitiminde, öğrenciler pasta dağıtıldı.
 ÖZEL HABER  ayşe akyüz

Editör: Haber Merkezi