Yeni yasadan sonra Ödemiş’in Mahallesi statüsüne geçen yerlerdeki geleneklerin devam ettirilmesine büyük önem veren, Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, Çaylı’da düzenlenen Rahvan At Yarışları’nda, “Geleneksel sporlarımızın yapılacağı profesyonel alanlar oluşturacağız” sözlerini ifade etti.

Ödemiş Belediyesi’nin katkısıyla Çaylı Rahvan Atları Binicilik ve Yetiştiricilik Spor Kulübü Derneği tarafından organize edilen Rahvan At Yarışları Pazar günü Çaylı’da yapıldı. Bu yıl 29.’su düzenlenen yarışlarda Türkiye’nin dört biryanından gelen 177 at yarıştı. Şenlik havasında geçen etkinlikler, Cumartesi akşamı Çaylı meydanında düzenlenen halk konseriyle başladı.

Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem , “Toplumların ayakta kalmasında kültürlerin, geleneklerin yeri ve önemi büyüktür. Ata sporumuz olan Rahvan At yarışlarını uzun yıllardır devam ettirerek, günümüze kadar yaşatılmasını sağlayan, Çaylı halkına ve geçmiş dönem belediye başkanlarına teşekkür ediyoruz.  Rahvan At Yarışlarına bu yıl belediyemizin imkânları doğrultusunda destek verdik, geleneklerimizin devam ettirilmesi adına özel alanlar yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu alanların yapılmasıyla daha çok katılım sağlanacak ve yarışmaları daha büyük bir coşkuyla gerçekleştireceğiz”

Pazar günü Çaylı koşu yolunda yapılan yarışlara çevre il ve ilçelerden de çok sayıda izleyici katıldı. Yarışların yapıldığı koşu yolunun iki tarafında araçlarıyla ve traktörleriyle sıralanan vatandaşlar, bir taraftan yarışları izlerken piknik yapmayı da ihmal etmediler.

Editör: Haber Merkezi