Ödemiş Müftülüğüne bağlı Ayşe Boyacı Kız Kuran kursu öğrenci ve velilerine iftar yemeği verildi.

Katırcılar sokağında bulunan Kuran kursu iftar yemeği Ekin pazarı camii yanı ayakkabıcılar odası önünde düzenlendi.

İftar yemeğine Kaymakam Abdullah Dölek, Müftü Mustafa Bilgiç, Vergi dairesi müdürü Hamza Cihaner, Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mustafa Ali Köksoy, Müftülük personeli, Kuran kursu öğretmenleri, Öğrenciler ve velileri katıldı.

Kaymakam Abdullah Dölek burada yaptığı konuşmasında, “Bayram yaklaşıyor ve ailelerimize ait mezarlıkları kendimiz düzenler ve güzelleştirirsek buralar daha iyi hale gelir. Ben Ankara’da okurken, Cebeci asri mezarlığı vardı. Biz iki arkadaş giderdik oraya güzel oturma grupları vardı ve bazen orada ders çalışırdık. Demek ki mezarlıkları kendimiz güzelleştirme gayreti içerisinde olmalıyız. Bugün Kuran kursunda okuyan bu yavrularımız yetiştiğinde yarın arkamızdan 3 ihlas 1 Fatiha ve Yasini şerif okuduklarında onların öğrendikleri kadar bizlerde sevap alırız ve bizim ruhumuz da rahatlamış olur. Hem çocuklarımız sevap hem de biz sevap kazanmış oluruz. Çocuklarımıza maneviyatı öğretmek önemli, ana baba duası almak önemli. Biz çocuklarımıza neyi öğretirsek, onlardan da onu bekleriz. Yarın onlarda bizden öğrendiklerini çocuklarına öğretecekler.

Ben her zaman şunu söylüyorum, Başarılı olmak istiyorsanız, öncelikle ana ve babanızın duasını alın. İyilikte öncülük yapan, İyilikte yarışan insanlar ve anne, babasının duasını alan insanlar, Hiç merak etmesinler.

Hayatta neyi istiyorlarsa ne yapmak istiyorlarsa başarılı olurlar. Anne ve babanızın duasını alın. Sizde yarın evlatlarınıza hayır ve güzellikleri işletmeye ve anlatmaya devam edin”dedi.

Konuşmaların ardından Kuran kursu öğrencileri de ilahi, dua ve kuranı kerimden ayetler okudular.
NAZİF HARUPÇU

 

Editör: Haber Merkezi