10 ay önce engelli bir anne olan Serpil Aksoy Baştürk tarafından kurulan dernek kısa zamanda ismini Türkiye çapında duyurmayı başardı. Yaptıkları her yeni projenin altına imzalarını atan Ödemiş Zihinsel ve Bedensel Engelsiz Yarınlar Derneği Başkanı Serpil Aksoy Baştürk “ 2013 yıllında kurulan derneğimiz Ödemişte engellilerin ve yakınlarının sosyalleştirmek, toplumla kaynaştırmak, desteklemek ve bilinçlendirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu amaçla da Türkiye’nin dört bir yanında 31 Ekim ve 2 Kasım tarihleri arasında gelecek olan engellileri ilçemizde ağırlamanın mutluluğunu yaşayacağız. Engellilerimizi 2 gün boyunca ödemişteki tarihi ve turistlik yerleri gezeceğiz ve deneyimlerimizi onlarla paylaşacağız”

Engeliler, Ödemiş Güven ve Helvacı Otelde konuk edilecek. İlk gün şehir turu yapılarak, Engelsiz Kafe, Çamlık, Yıldız Kent Müzesi gezildikten sonra, konuklara Ödemişin meşhur Töngül pidesi ikramında bulunulacak.

Akşam, Ece naz düğün salonunun sponsorluğunda, orkestra eşliğinde halk oyunları ve efeler gösteride bulunacak burada konuklara Ödemiş Köftesi, keşkek, tulumba tatlısı ikramında bulunularak. Otelde Urfalılar tarafından sıra gecesi düzenlenecek.

Son gün Birgi, Gölcük, Bozdağ gezilecek total düğün salonu sponsorluğunda, saç kavurması, pilav, sütlaç ikram edilecek, solist Fatih ve Celal gösterilerde bulunacak, ince saz ve Romen havaları ile, konuklarımız eğlenceye doyacaklar. İsteyenler gidecek, kalanlar Kültür Parkta eğlenecekler.

Editör: Haber Merkezi