Çalıştayda, Akredite 20 Oda/Borsanın özellikle Stratejik Planlama, Kalite Yönetim Sistemi, Üye Memnuniyeti, Bilgi Güvenliği ve Performans Yönetim Sistemi konuları üzerine yaptığı iyi uygulamaları paylaşıldı ve TEPAV bünyesinde görev yapan analistler, Oda / Borsalarla yapılabilecek ortak çalışmalar ve Stratejik Planlama üzerine sunumlar yaptı.  Çalıştaya katılan, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Halim Mete, Akreditasyon Sisteminin geleceğine yönelik değerlendirmelerde bulundu ve 365 Oda / Borsanın 4 yıl içerisinde Akreditasyon Süreci içerisinde yer alacağını belirtti.

Çalıştayın ikinci gününde, Oda / Borsalar Akreditasyon Standardı ve uygulamasına ilişkin iyileştirme önerilerini TOBB’a ilettiler. TEPAV’ın koordinasyonunda ve Oda / Borsalarda görev yapan Akreditasyon Sorumlularının moderatörlüğünde gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantısında ise; Oda / Borsaların sundukları hizmetler, Oda / Borsaların bölgesel kalkınmadaki etkileri, Akreditasyon Sisteminin Oda / Borsalara kazandırdıkları, Akreditasyon Sisteminin temel sorunları, Akreditasyon Standardı Kriterleri, Akreditasyon Eğitimleri, Geliştirme Ziyaretleri ve Denetimleri, hususları üzerinde tartışma ortamı oluşturularak elektronik platformda oylama metodolojisi ile veri toplandı.

Yuvarlak Masa Toplantısı sonucu elde edilen çıktılar Akreditasyon Kurulu değerlendirmesine sunulduktan sonra Akredite Oda / Borsalarla paylaşılacak ve 365 Oda / Borsanın Akreditasyon Sürecine dâhil olmasına yönelik bir yol haritası olacak. 


Ticaret Odası Genel Sekreteri Aydın Taşan,

“AKREDİTASYON SİSTEMİ SÜREKLİ GELİŞTİRİLMEKTEDİR”

Yapılan çalıştay sonrası toplantıya katılan Tire Ticaret Odası Genel Sekreteri, “Oda / Borsalar arasında kalite bilincinin yerleştirilmesi, Oda Sisteminin iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin artırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi, Oda Sistemlerinin birbirine yakınlaşmasının sağlanması suretiyle Avrupa Oda / Borsa Sistemine uyumunun sağlanması amacıyla 2002 yılından itibaren uygulamaya konulmuş olan TOBB Oda / Borsa Akreditasyon Sistemi düzenli aralıklarla gözden geçirilerek sürekli geliştirilmektedir. 2002 yılında uygulamaya konulan standart 2009 yılında revize edilerek bugünkü haline kavuşmuştur” dedi.

13 ELEMENT GÖZDEN GEÇİRİLDİ

Kalite yönetiminin temel prensiplerinden biri olan “Sürekli Gelişme” felsefesi kapsamında standart üzerindeki iyileştirme çalışmaları geniş katılımlı toplantılar ve uygulayıcıların talepleri doğrultusunda gerçekleştirilmekte olduğunu belirten Taşan, “Bu iyileştirme çalışmalarından biri olarak TOBB tarafından düzenlenmiş olan TOBB Akreditasyon Sistemi Çalıştayı; akreditasyon sistemine kabul edilmiş ve belgelendirilmiş 131 oda / borsa ile bu yıl Tire Ticaret Odasının da içinde bulunduğu inceleme ve sisteme dâhil edilmeye uygun görülen 9.Dönem 22 oda / borsanın katılımıyla Antalya’da gerçekleştirilmiştir. Çalıştayın birinci gününde belgelendirilmiş oda / borsaların, diğer oda / borsalara örnek olabilecek ve denetçiler tarafından “İyi Uygulama” olarak tespit edilmiş uygulamalarından örnekler incelenmiştir. Bu sayede oda / borsalar arası bilgi paylaşımının artırılması ve uygulamalarda eksikleri bulunan oda / borsaların kendilerini geliştirmesi hedeflenmiştir. Çalıştayın ikinci gününde gerçekleştirilen yuvarlak masa toplantılarında sistemi oluşturan 13 element gözden geçirildi, uygulayıcıların yaşadıkları sıkıntılar ve geliştirilmesi gereken konular tespit edildi” dedi.

Editör: Haber Merkezi