Haber: Dilek KART


Tırıs, günümüzde önemi her geçen gün artan stratejik planlamanın, tüm kuruluşlar için bir gereklilik halini aldığını vurgulayarak, “Stratejik Planlama; bir yandan mali yönetime etkinlik kazandırırken, bir yandan da kurumsal kimliğin ve kültürün geliştirilmesine katkı sağlamaktadır. Stratejik planlama yoluyla hizmet kalitesi ve verimliliği arttırılmakta, bütçe planlaması daha etkin ve somut olarak yapılabilmekte, hedefler ve planlar somut iş programlarına dönüştürülebilmekte, düzenli aralıklarla yapılan gözden geçirme faaliyetleri ile problemler hızlı bir şekilde tespit edilerek gerekli önlemler alınabilmektedir” dedi.

STRATEJİK AMAÇ VE HEDEFLER BELİRLENDİ

Çalışmaların yaklaşık 3 ay sürdüğünü ve çalışmalar sonucunda 2013 - 2016 yıllarını kapsayan bir Stratejik Plan hazırlandığını belirten Tire Ticaret Odası Genel Sekreteri Aydın Taşan, 2013 - 2016 Stratejik Planı Türkiye’nin ekonomik ve sosyal alanlardaki durumu ile geleceğe ilişkin plan ve stratejileri, Avrupa Birliği tam üyelik sürecinde ülkemizi ve ülkemiz dinamiklerini bekleyen gelişmeler, sanayi, tarım, hayvancılık ve turizm sektörü ve Tire’nin sosyal ve ekonomik dinamiklerini oluşturan yapılar ile aktörlerin dikkate alınarak analizler ve değerlendirmeler yapıldığını kaydetti. Tırıs, “Çalışmalar kapsamında Tire’nin genel yapısı incelenmiş, Mevcut Durum Analizi yapılarak bulunduğumuz nokta tespit edilmiştir. Mevcut Durum Analizi kapsamında üyeler, ortak projeler yürütülen kurum / kuruluşlar ve personel ile anketler gerçekleştirilerek memnuniyet seviyeleri ölçülmüştür. Meslek komiteleriyle; Tire, Tire Ticaret Odası, Tire Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve Personel başlıkları altında SWOT çalışmaları yapılarak güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar ve tehditler tespit edilmiştir. Mevcut Durum Analizi’nin tamamlanmasından sonra iyileştirme yolunda atılması gereken adımlar tespit edilerek Stratejik Amaç ve Hedefler belirlenmiştir” dedi.

Tire Ticaret Odası’nın 2013 - 2016 yılları arasında Stratejik Planlama ilkeleri doğrultusunda yürütmeyi ve sonuçlarını izlemeyi öngördüğü Hedef ve ilgili Stratejileri kapsayan bu planın, Bölgenin ekonomik gelişmesi ve oda üyelerinin güçlenmesi hususunda destekleyici nitelikte bir belge olması bekleniyor. Ayrıca Tire Ticaret Odası’nın daha güçlü bir kurumsal yapıya kavuşmasına katkı sağlaması da umulmakta. 

Editör: Haber Merkezi