HABER: AHMET ŞENKİ – DİLEK KART

 

Delikanlı ve Filiz aile şirketlerinin ortaklığı ile başlatılan ve yapımı yaklaşık 1,5 yıl süren 9 katlı Tire Park AVM  ve konut alanları tamamlandı. Dün görkemli bir açılış töreni ile kapılarını Tirelilere açan dev tesis, Tire’ye birçok ilki getirdi. 125 Tireli’nin istihdam edildiği Tire Park AVM’de, 25 mağaza ve iş yeri bulunuyor.

 

TİRE’NİN PARASI TİRE’DE KALACAK

Vatan Şaşmaz’ın sunuculuğunu yaptığı açılış töreninde ilk konuşmayı projenin fikir mimarı Mehmet Delikanlı yaptı. Konuşmasına Rahmetli babası Ahmet Delikanlı’nın kendisine söylediği bir öğüdü ile başlayan Mehmet Delikanlı, Rahmetli babam, ‘Ne kadar çok insana iş imkanı verirsen o kadar iyi insan olursun’ derdi. Bende bu yüzden yatırımlarımı hep Tire’ye yaptım. Tirelilere iş imkanı yaratmak için elimden geleni yaptım. Tire’de yaşayanlar için Tire Park AVM oldukça önemli. Çünkü AVM’ler genel olarak büyük şehirlerde var ve benim hemşerilerim de hep Tire dışına çıkmak zorunda kalıyordu. Aydın, Söke ve İzmir’deki AVM’lerde hep Tirelileri gördüm. Ve yapılan alışverişlerin paraları Tire’de kalsın istedim. Bu hayalimdi. Annem ve kardeşimle paylaştım. Onlar da destek verdiler” dedi.

 

YÜZDE YÜZ YERLİ VE TİRELİ

Tire Park AVM’de çalışan personelinin neredeyse yüzde 90’ının Tireli olduğunu sözlerine ekleyen Delikanlı, “Tire Park AVM’de 28 iş yeri var. Bunlardan üçü kurumsal firma. Diğerlerinin işletmecileri Tireli. Örneğin hepimizin tanıdığı bakkal Süleyman diye bildiğimiz kardeşimizin oğlu Kürşad Başpınar Tecnosa’nın mağaza müdürü. Yüzde yüz yerli ve Tireli bir AVM yaptık Tireliler için. Bundan sonrası Tire halkının” dedi.

 

Tire Belediye Başkanı Çiçek, “ESNAF STANDARTLARINI YÜKSELTMELİ”

Daha sonra kürsüye davet edilen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise, “Az önce bir para kazanma uzmanı dinledik. Mehmet Delikanlı, Tire’den kazandığını Tire’ye yatırıyor. Bunu aile şirketiyle yapıyor. Biz kendisinden bir de okul yapması konusunda söz aldık. Delikanlı ve Filiz aileleri Tire’ye bir de okul kazandıracak” diyerek AVM’lere karşıyız diyen kitleye yönelik olarak, “AVM’lere karşıyız demekle olmuyor bu işler. Tire’deki esnaf artık standartlarını yükseltmeli. Yıllar önce Görgülü pastaneleri Tire’ye geldiğinde tüm pastane esnafının pastalarında olumlu yönde değişiklik olmuştu” dedi.

 

Açılış töreninde Belediye Başkanı Çiçek’in ardından konuşan Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, “Bu muhteşem eserin açılışında olmaktan mutluluk duyuyorum. Mehmet Delikanlı kazandığını Tire’ye yatırma konusunda mücadele etmiş. Yapacaklarımızın en iyisini yapıyoruz dedi kendisi. Babasının adına bir okul yaptırma sözü var. Şimdi burada kendisinden bu okul inşaatının başlama tarihini almak istiyoruz” dedi. Mehmet Delikanlı kürsüye gelerek, “Okul projesi 2014 yılında Delikanlı ailesinin projesi olarak başlayacaktır” dedi.

Nesrin Ulema, “TİRELİYE YAKIŞAN BİR AVM”

Açılış törenine katılan Ak Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema da açılış öncesi bir konuşma yaptı. Ulema, “Ak Parti Tire İlçe Başkanım AVM açılışından bahsettiğin açıkçası böylesine güzel bir manzara ile karşılaşacağımı hayal etmemiştim. Tire’ye Tireliye yakışan bir AVM. Mehmet Delikanlı’yı bu delikanlı yaklaşımı nedeniyle kutluyorum. Bizim ülke olarak böyle cesaretli girişimcilere ihtiyacımız var. Ekonomiyi güçlendirme, demokrasiyle beraber ilerlemeye çalışıyoruz. Aynı zamanda da ülkemizi dış dünyada tanıtmaya çalışıyoruz. Tire, tarihi, kültürü ve insanıyla, bölgemizde ve ülkemizin hemen her yerinde tanınan gözde ilçelerden biri. Tire’de var olan devlet hastanesinin, tüm bölgeye hitap ettiğini biliyorum. Tire Adalet Sarayı’nın, köylerimizdeki göletlerimizin, yatırımlarımızın Tire’de ve İzmir’de yaşayan hemşerilerimize yeni avantajlar sağladığını biliyorum. Burada 125 kişinin istihdam edilmesi de çok önemli bir nokta. Delikanlı ailesini kutluyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

 

Tire Park AVM, Ak Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in kestiği kurdele ile Tirelilerin hizmetine açıldı.

Editör: Haber Merkezi