Haber: Dilek KART

 

Kendi işini kurmak isteyen girişimciler için; 4 Kasım – 15 Kasım tarihleri arasında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlenecek. Eğitime başvurmak isteyenlerin 10 Ekim – 25 Ekim 2013 Cuma saat 17.00’ye kadar Tire Ticaret Odası KOSGEB Temsilciliği’ne başvurmaları gerekiyor.

KOSGEB tarafından düzenlenen bu programın amacı, Tire’de girişimcilik potansiyelinin ve bilincinin arttırılmasına katkı sağlamak, potansiyel girişimcilere, iş kurmak ve yönetmek hakkında bilgi vermek, iş yerlerini hayata geçirmeden önce yapılabilirlik (fizibilite) çalışmasıyla iş fikirlerinin gerçekleştirilebilir, karlı ve sürdürülebilir bir iş fikri olup olmadığını analiz etmek için gerekli bilgi ve yöntemleri sunmak, girişimci adaylarının iş planı ve pazarlama planı hazırlamalarına temel teşkil edecek gerekli bilgi ve yöntemleri sunmak.

Program sonunda sertifikayı almaya hak kazanan ve iş planı onaylanan girişimciler işlerini kurma sürecinde KOSGEB’den 30 bin TL’si hibe 70 bin TL’si geri ödemeli kredi olmak üzere toplam 100 bin TL Girişimcilik Destek kredisinden faydalanabilecekler.

Kendi işini kurmayı planlayan ve özgün bir iş fikrine sahip olan herkes bu programa başvurabilir. Katılımcı sayısı her program için 30 kişi ile sınırlı ve bu programlarda katılımcılardan ücret alınmamakta. Program değişiklikleri katılımcılara bildirilecek ve başvuru yapan girişimci adaylarının herhangi bir odaya ve vergi dairesine kaydı bulunmamalı.

Editör: Haber Merkezi