Ödemiş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği’nin 72’inci maddesi doğrultusunda ustalık belgesine sahip olup, çırak, kalfa ve öğrencilerin iş yerindeki eğitiminden sorumlu mesleki eğitim tekniklerini bilen ve uygulayan kişilere yetiştirmek üzere 30 Eylül – 11 Kasım 2013 tarihleri arasında Usta Öğretici İş Pedagoji Kursu başladı.

Kurslar hakkında bilgi veren Ödemiş Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Çamlıca, “Kursumuzda farklı mesleklerde ustalık belgesine sahip ustalarımızın hafta içinde iki gün, Pazartesi ve Perşembe günleri 18.00 ile 21.00 Saatleri arasında, 4 saat olarak eğitime alınacaklar. Çırak öğrencilerin Mesleki Eğitim Merkezleri’ne kayıtlarında istenilen ‘Usta Öğretici Belgesi’ için ‘Usta Öğretici Kursları’na müracaatlar sürekli olarak devam ediyor ve grup yeterli sayısının oluşması durumunda da yeni kursların açılacak” dedi.

 

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Ekim ayı içerisinde ‘Ustalık Eğitimi’ kurslarının başlayacağını söyleyen Çamlıca, “Ustalık Eğitimi kurslarında da, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Güzellik ve Saç Hizmetleri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi ve Makine Teknolojisi alanlarında meslek bilgisi dersleri açılacak. Diğer ustalık ortak dersleri de başlayacak ve ayrıca iş makineleri operatörlük kursları (Beko-Loader, Forklift) ile katı ve sıvı yakıtlı kalorifer ateşçiliği kursları da başlayacak. Kurslar için kayıtlarımız halen devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi