Haber: Dilek Kart

Romanya’nın başkenti Bükreş’te bu yıl 12.si düzenlenen Infomatrıx World Fınal (Infomatrix Dünya Finali) Bilişim Projeleri yarışmasında, Tire Özel Bilgi Koleji Robot tasarımı dalındaki projesiyle Bronz Madalya alarak Dünya 3.sü oldu.

Dünyanın sayılı bilişim olimpiyatları arasında yer alan Infomatrix, her yıl binlerce proje müracaatını ön elemeden geçiriyor. Finale kalan projeler dünyanın saygın üniversitelerinin öğretim görevlilerinden oluşan bir jüri tarafından değerlendiriliyor. Bu yıl finale kalan, 43 ülkenin 257 projesi Bükreş’te yarıştı. Tire Özel Bilgi Koleji öğrencisi Berat ÇABUK dünyanın diğer genç bilişimcileriyle Romanya’da buluştu. GSM kontrollü, insansız hava aracı projesi ile Dünya 3.sü oldu. Finalist öğrenciler projelerini ilgili jürilere İngilizce olarak sundu.

“HEM ZEKİ HEM DE MERAKLI BİR ÖĞRENCİ”

Proje danışmanı Volkan Güçük, “Berat hem zeki hem de meraklı bir öğrenci. Bize düşen onun önünü açmak ve tıkandığı yerlerde yardım etmek oldu. Önümüzdeki yıllarda da kendisine benzeri başarı hedefleri koyan öğrenci ve velilerimize destek olmaya devam edeceğiz. Bu başarıyı Tire’ye ve Türkiye’ye kazandırdığımız için çok mutluyum” dedi.

Dünya 3.sü olan Berat Çabuk ise “Romanya’ya giderken ve 4 gün boyunca çok heyecanlıydım. Ödül töreninde projemin adı okunduğunda çok sevindim. Bu başarıyı sağlayan okuluma, öğretmenlerime ve uzay teknolojileri kulübündeki ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

“AMACIMIZ DÜŞÜNEN VE ÜRETEN BİREYLER YETİŞTİRMEK”

Tire Özel Bilgi Koleji Müdürü İsmail Özgüç de konuyla ilgili olarak, “İlçede bulunan bir okul olarak 6 yılda 13 Türkiye 1.si çıkardığımız için sürekli test çözdüren bir okul olduğumuzu düşünenler var. Oysa bizim amacımız düşünen ve üreten bireyler yetiştirmektir. Her yıl değişik sınavlarında madalyalar kazanıyoruz. Özellikle sanat ve spor başarılarına çok önem veriyoruz. Bilgisayar tasarım olimpiyatında ise ilk olarak bu yıl Dünya 3.lüğü aldık. Bu başarılarda emeği geçen öğretmenlerimi ve öğrencilerimi tebrik ediyorum. 2014-2015 Eğitim yılı kayıtlarımız başladı. Bize çocuğunu emanet edenlerin güvenlerine layık olmak için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Romanya Bükreş’te Infomatrıx Bilişim Proje yarışmasını düzenleyen komitede, Romanya Milli Eğitim Bakanlığı Genel Müdürü Nuşa Dumitriu ve Lumina Eğitim Enstitüsü Genel Sekreteri Dr. Ragıp Gökçel de yer aldı. Romanya Parlamentosu Bilişim ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Varujan Pambuccian INFOMATRIX Dünya Finali ödül töreninde yaptığı konuşmasında genç bilişimcilere başarılar diledi, merakla çalışarak gelecek yarınlar adına daha yeni icatlar yapılabileceğini vurguladı. INFOMATRIX Proje yarışması ödül töreninde derece alan öğrencilere Altın, Gümüş ve Bronz madalyalar ve sertifikaları verildi. Ödül töreninde Romanya halk danslarından gösteriler yapıldı. Lumina Eğitim Kurumları öğrencileri şarkılarıyla ödül törenini renk kattı.

Editör: Haber Merkezi