Terass Restoran’da gerçekleştirilen gecede Tire Protokolü, bazı siyasi partilerin temsilcileri, çeşitli resmi ve özel kurum-kuruluşların müdür ve yöneticileri, bazı STK’ların temsilcileri ve Kaymakamlık çalışanları ile basın mensupları yer aldı.

TİRE’DEN KOPMAM MÜMKÜN DEĞİL

Gecede kısa bir veda konuşması yapan Kaymakam Hüseyin Ergi, Tire’yi ve Tirelileri unutmasının mümkün olmadığını belirtti. Çocuklarının burada iş hayatına başladıklarını belirten ve dolayısıyla burayla olan bağlantısının kopmasının söz konusu olmadığını vurgulayan Ergi, Selçuklu olması nedeniyle yörenin çocuğu olduğunu bundan dolayı Tire’ye olan sevgi ve bağlığının yüksek olduğunu ifade etti.

ERGİ’DEN ÇOK SEVDİĞİ TİRELİLERE NASİHAT

Bazı Tirelilerin, yaşadıkları kentin değerini bilmediklerini ifade eden Kaymakam Ergi, gitmeden önce bu kişilere son bir nasihat vermeyi de ihmal etmedi. Ergi, “Tire’de gördüğüm üzücü bir alışkanlık var. Bu kentin sahipleri ellerindeki değeri bilmiyor ve kısır çekişmeler içerisinde yer alarak, bu kente hiç bir şey kazandırmıyor. İnanın Tire’nin sahip olduğu potansiyel, birçok ilinkinden fazladır. Artık bu kente katkı sunmak adına, her şeyi bir kenara bırakarak kısır çekişmelerden uzak durarak birlik içinde olunmalıdır” şeklinde konuştu.

KAYMAKAM ERGİ İLE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRİLDİ

Konuşmasında duygu dolu anlar yaşayan Kaymakam Ergi’ye konuşması sonrasında Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Bayram Şahingöz, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi ve Tire Kültür Derneği Başkanı Seyfullah Ayvalı tarafından birer hediye verildi. Gecede Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Bayram Şahingöz ve Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Yayla, konuklar adına duygularını dile getirerek, Kaymakam Ergi’ye ilişkin düşüncelerini ve anılarını dile getirdiler. Gece sonunda Kaymakam Ergi ve konuklar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Haber: Dilek Ayvalı

Editör: Haber Merkezi