“Çocuğunuza vereceğiniz en değerli armağan kaliteli bir eğitimdir” diyerek yola çıkan Dünya Koleji öğrencilerinin başarıları ile gündem oluşturmaya devam ediyor.
Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu Merkezi ortak sınavda (TEOG) Dünya Koleji öğrencileri bu yıl da üstün bir başarı sergilediler. 8. Sınıfta öğrenim gören 36 öğrenciden 5 tanesi 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak 100 Tam puan aldılar. Bireysel başarının yanı sıra Dünya Koleji öğrencileri okul ortalamasında 93 puan elde ederek İzmir'de ilk sıralara yerleştiler.
Geçen yıl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İzmir deki 570 okul arasında yapılan akademik bilgi yarışmasında da il 1.liği elde eden Dünya Koleji bu yılki başarısıyla kendini bir kez daha ispat etmiş oldu. Yine bu yıl yapılan Ata ve Binbilgi Yayıncılığın deneme sınavları sonucunda Özel Dünya Koleji öğrencileri Türkiye çapında dereceye girdiler.
Birinci dönem sonunda yapılan merkezi değerlendirmelerde Binbilgi Deneme Sınavında Özel Dünya İlkokulu 2. Sınıf öğrencilerinden Gökçenur Sevgi, Ada Burgazlıoğlu, Arda Acar İzmir birincisi ve aynı zamanda Türkiye üçüncüsü oldular.
Ata yayınlarının deneme sınavında İse; Özel Dünya İlkokulu 3.sınıf öğrencilerinden Ali Zeyrek, Buse Karataş okul ve İzmir birincisi ve aynı zamanda Türkiye dördüncüsü oldu. .4.sınıf öğrencilerinden Elifsu Tatlı ise okul birincisi, İzmir birincisi ve aynı zamanda Türkiye dördüncüsü oldu.
Özel Dünya Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi İlayda Acaroğlu Türkiye 1.si, 6.sınıf öğrencisi Efe Baş İzmir 1. si, 7.sınıf öğrencisi Arzu Nalbantoğlu Türkiye 1.si, 8. Sınıf öğrencisi Ali Eren Uludağ İzmir 1.si ve Türkiye 3.sü olarak ailelerinin ve okulunun gurur kaynağı oldular.
Okul Müdürü Serkan Taşcıoğlu "Etkili ve verimli bir takım ruhuyla çalışmasıyla özverili ve sistemli bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek ve öğrencilerinin Türkiye genelinde kazanmış oldukları üstün başarılarla gurur duyduklarını belirtti. Ayrıca amaçlarının Dünya Kolejinde öğrenim gören öğrencilerin hayata sağlam bir bakış açısı donanımlı bir şekilde hazırlanmaları için sportif sanatsal ve sosyal becerilerinin gelişmesi yolunda da büyük uğraş veriyoruz’’ dedi.
Editör: Haber Merkezi