Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ödemiş’te de 27 ve 28 Eylül tarihlerinde yapılacak olan KPSS, Ön lisans ve Orta öğretim sınavları var.

Ödemiş’te Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak olan sınavlar nedeniyle, Ege Üniversitesi Ödemiş meslek Yüksek Okulu Öğretim üyesi, Ödemiş Sınav merkezi başkanı olan Doç. Dr. Funda Yoldaş açıklama yaptı.

Yoldaş açıklamasında, “Bu hafta sonu Ödemiş’te sınav merkezlerinde Cumartesi ve Pazar günleri KPSS, Ön lisans ve Orta öğretim sınavları var. Bu nedenle bütün ilçemiz aktif halde sınava hazırlanıyor. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başta Kaymakamlık, Belediye, Milli Eğitim, Emniyet, Jandarma, Sağlık kurumlarına tedbirlerin alınması konusunda koordineli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Cumartesi günü bilindiği gibi ön lisans sınavı var. Bu sınava yaklaşık 1500 adayımız katılacak. Pazar günü Orta öğretim sınavımız var. Bu sınavımıza da yaklaşık 4050 öğrenci katılacak.

Bizim arzumuz öğrencilerimizden  O gün sınav yerlerinde saatinde olsunlar. Sınavlar her iki günde de saat 09.30’da sınav başlayacak.

Sınav süremiz 120 dakika. Sınava katılacak adaylarımız gelirken yanlarında yasak olan ve adaylara da bildirilen, Anahtar (Araba ve ev), bozuk para, Telefon, hesap makinesi, kalem, cetvel ve her türlü takı, Alyans hariç, mutlaka bahsettiğim şeyler yanlarında olmasın. Bir de bu telaşı yaşamalarını istemiyoruz. Yanlarında sadece içecek suları olabilir.

ÖSYM kalemleri de temin edecek. Peçete ve şeker de verecek adaylarımıza. Adayların sınava girecekleri yerlerde mutlaka yerlerinde olmalarını bekliyoruz. Giriş belgelerinin mutlaka yanlarında olması gerekli. T.C numaralı, Soğuk damgalı nüfus cüzdanları veya Onun yerine geçerlilik süresi dolmamış pasaportlarını da yanlarında getirebilirler.

Önce nüfus cüzdanı ve sınav giriş belgesi yanlarında olması gerekiyor.

Bu iki belgeden birisi eksik olursa adaylar sınava alınmayacak. Bu konuda tüm adayların hassas davranmaları gerekiyor. Bu konuda bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz. Şimdiden görev alacak başta tüm Öğretmenlerimize, Okul idarecilerine ve Milli Eğitim Müdürlüğüne, Akademik arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Tüm adaylarımıza her iki gün için teşekkür ediyorum. Cumartesi günü 8 okulda sınav olacak, Pazar günü de 21 okulda sınavımız var. Bunlardan 2 okul jandarma bölgemizde. Sınavları sorunsuz şekilde atlatacağımızdan eminiz” dedi.

 

 NAZİF HARUPÇU

 

 

Editör: Haber Merkezi