Ödemiş'te Özel Okullar eğitimi kapsamında 2011 yılında açılan Dünya Koleji, Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul olmak üzere 3 alanda hizmet vermeye başladı.

Eğitimde fırsat eşitliği, çağdaş ve kaliteli eğitim vermeyi ilke edinen Dünya Koleji, gerek eğitim programları, gerekse her türlü donanım ve teknolojik donanımları ile İzmir ve çevresinde iyi eğitim kurumları arasında yer alarak adını İzmir'den sonra Türkiye'de duyurmayı başarmış bir eğitim kurumu olarak, Ödemiş Milli Fuarında bu ilkelerini daha fazla duyurma ve okulu tanıtma adına stant açtı.

Ödemiş'te, Ayhan Çağlar, Galip Ergün, Dr. Tarkan Kızartıcı, Dr. Engin Esmer, Dr. Hakan Yamalı, Av. Şakir Keçe'den oluşan yönetim kurulu ve Okulun Genel Müdür Serkan Taşcıoğlu koordinesindeki Dünya Kolejinin eğitimde bölgenin öncüsü, bir çok konuda ilklerin ve birinciliklerin sahibi olmasının haklı gururunu daha iyi hedeflere ulaştırmak tek gayeleri olduğunu ifade ettiler.

Okulun genel durumu ve çalışmalar hakkında bilgileri de Genel Müdür Serkan Taşçıoğlu verdi. Taşçıoğlu, "Anaokulundan ortaokula kadar bütün sınıflara takılan 65” (160cm) etkileşimli ekranları ile Bu etkileşimli ekranların tamamında Windows 8 işletim sistemi ve Ofis 2013 kullanıyoruz. Teknolojiyi hem yakından takip ediyor ve hem de öğrencilerin en son sistem ve yazılımlar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlıyoruz "dedi.

ÖĞRENCİLER ARTIK DERSLERİ KAÇIRMIYORLAR

Bu sayede öğrencilerin gelişmiş ülkelerle ile aynı anda teknolojik gelişmeleri takip ettiklerinden bahseden Taşçıoğlu, "Ayrıca etkileşimli tahtaların öğrencilerin tabletleri ile anlık olarak paylaşım yapabilecek kapasitede ve Microsoft’tan alınan destek ile hazırlandığını söyleyebiliriz. Microsoft bu konuda resmi olarak iş ortağı olduğundan ilk aşamada Microsoft’un piyasadaki Windows 8 işletim sistemli tabletleri gönderdiler. Bunları performans, kullanım, taşıma gibi bir çok konuda test ettik. Sonrasın dada öğrencilere açılan ve öğretmenlere açılan özel hesaplar ile öğretmen etkileşimli tahtada yaptıkları otomatik olarak öğrenci tabletinde de yer almakta. Bu sayede ders kaçırma ya da 3 ay önce öğretmenim ne anlatmıştı gibi bir olay kalmadı."

Ayrıca okulun alt yapısı da çalışmaların devam ettiğini kendi sunucuları ile öğrencilerin web projeleri, grafik projeleri ve video projelerini hazırlayıp internetten yayınlayabilecekleri konusunda bilgiler veren Taşçıoğlu, "Okulumuzda kurulan özel kablosuz internet ağı ile öğrenciler ihtiyaç duydukları heran internete ve okuldaki digital kütüphanelere ulaşabilmekteler” dedi.

Serkan Taşcıoğlu okulun fiziki özelliklerinden de bahsederek "Okulumuzun konumu itibari ile hem elit bir bölgede bulunduğu hem de çok güzel bir manzarasının olduğundan bahsetmek istiyorum. Hem öğrencilerimiz için güzel bir manzarada ferah bir ortamda yemeklerini yerken ayrıca boş zamanlarında ve teneffüslerde kafeteryada vakit geçirebilecekler. 2014-2015 eğitim öğretim yılı için sürprizlerimizin bitmedi ve 360 kişilik ferah ve teknolojik alt yapısı ile bölgede öncü bir konferans salonu inşaatı ile havuz inşaatı çalışmalarından bahsetmek istiyorum. Havuz ilk döneme yetişemeyecek ama, diğer bütün çalışmalar eğitim öğretim döneminin başında hazır olacak”

Dünya Kolejini bu derece başarılı ve farklı kılan eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi veren Taşçıoğlu, "21. Yüzyılın gereklerine uygun biz vizyona sahip bilimsel düşünen dünya vatandaşı yetiştirmeyi hedefledik. Okulumuz kurulduğu yıldan bu yana sürdürdüğü geleneği bozmayarak bu yılda TEOg birincisi olmuştur. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği 520 okulun katıldığı bilgi yarışmasında İzmir birincisi olmuştur. Bunun yanı sıra Comenius, J.Mun, World Scholar’s Cup gibi uluslararası projelerle de öğrencilerimiz çok kültürlü alanlarda çalışmaktadır. Ayrıca 2013 yılında Cambridge Üniversitesi uluslararası sınavlar birimi tarafından başarı belgesi almıştır. Akademik çalışmalarımızın yanı sıra okulumuzda yetenek geliştirme programı uygulamaktayız. Bu programda öğrencilerin sosyal, sanatsal, sportif, kültürel, bilimsel yönlerini geliştirmeyi hedeflediğimiz 60 farklı çalışma grubu bulunmaktadır. Bu çalışmalar sayesinde öğrencilerimiz ilgi ve yetenekleri doğrultusunda çok yönlü gelişme imkanına sahip olmaktadır. Biz Dünya Koleji olarak okulumuz öğrencilerin mutlu , huzurlu oldukları aile ortamı yaratmaya çalıştık. Bunu da başardık” dedi.

 NAZİF HARUPÇU

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi