Çocuk Allah’ın  insana lütfettiği en güzel nimetlerden biridir. Bu nimet büyüklüğü nispetinde de aynı zamanda bir sorumluluk ve külfettir. Önemli derecede imtihan sebebidir. Bir insanın dünya ve Âhiret hayatını çok yakından ilgilendiren önemli bir konudur.
Dünya hayatında gurur ve övgü vesilesi olabildiği gibi utanç kaynağı da olabilir. Ahiret hayatı için sadaka-ı cariye olarak sevap ve  huzur vesilesi olurken,  azaba  da vesile olabilir. Bu ve benzeri olumlu   ve olumsuzlukları   ayıran çizgi eğitimdir.
Çocukluğundan itibaren evleninceye kadar, anne ve babalar helal rızık vererek, iyi örnek olarak, eğitimleri için her türlü fedakarlığı yaparak onları geleceğe hazırlamalı; böylece onların uhrevi  geleceğimiz açısından nimet vesilesi  olmasına çalışmalıyız.
“Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun“ emrindeki Ayeti kerimede belirtildiği gibi temel hedefimiz onları “ateşten esirgemek” olmalıdır. Bunun yolu dünya ve ahiretini dengede tutacak şekilde yetişmesini sağlamaktır. Bir canlı olarak nefsine; bir evlat olarak anne-babasına, akraba ve komşusuna ; bir insan olarak insanlara, kul olarak Allah’a  , fert olarak devletine, milletine karşı görevlerini bilen ve yerine getiren  dengeli, tutarlı, uyumlu, dürüst ve ahlaklı bir insan olarak yetiştirilmesi çocuğun hakkı ve anne-babaların ise görevidir.
ÇOCUKLARIMIZA KARŞI GÖREVLERİMİZ ;
1.Çocuğa güzel anlam  içeren  bir isim verilmesi,
2.Kız ve erkek ayrımı yapılmaması.
3.Çocuklara helalinden yedirip içirilmek suretiyle, sağlıklı  gelişmelerinin        sağlanması,
4.Onlara karşı şımartmamak kaydıyla sevgi ve şefkatle davranılması,
5.Aralarında ayrım yapmadan  eşitlikle muamelede bulunulması,
6.Eğitimleriyle yakından ilgilenilmesi,
7.Özellikle küçük yaşta, hafızalarını güçlü olduğu dönemlerde dua ve Kur’an okuma gibi namaza esas olan din eğitimini geciktirmeden titizlikle sağlanması,
8.İyi arkadaşlar edinme konusunda kendilerine yardımcı olunması,
9.Çevresine , devletine ve milletine karşı dürüst ve sadık bir fert olması konusunda bilinçlendirilmesi ,
10.Temel insanlık ve ahlak ilkelerini refleks haline getirmesi için özel ilgi ve gayret gösterilmesi,
11.Çocuklara daima hayır duada bulunulmalı.
           
Câbir (R.A anlatıyor): "Resûlullah (S.A.S) buyurdular ki: "Nefislerinizin aleyhine dua etmeyin, çocuklarınızın aleyhine de dua etmeyin, hizmetçilerinizin aleyhine de dua etmeyin. Mallarınızın aleyhine de dua etmeyin. Ola ki, Allah'ın duaları kabul ettiği saate rast gelir de, istediğiniz kabul ediliverir." Tabi böyle olunca da neticesine en çok üzülen gene biz oluruz.
Geleceğin teminatı olan çocuklarımıza karşı görevlerimizi tam ve eksiksiz yerine  getirmeye çalışırken önümüzdeki hafta birinci ve ana sınıfı öğrencileri için , öbür hafta da tüm öğrencilerimiz için başlayacak olan eğitim ve öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize kısacası tüm milletimize hayırlı ve başarılı olmasını temenni eder, birlik ve beraberlik , mutluluk ve huzur getirmesini Yüce Allah’ tan niyaz eder çocuklarımıza başarılar dilerim.