Büyükşehir ekipleri şu anda Bayındır, Urla, Tire, Kemalpaşa, Menderes, Foça, Kınık, Buca ve Aliağa’da zemin hazırlığı çalışmaları gerçekleştiriyor

 Son 10 yılda toplam 17.5 milyon metrekarelik üretim yolunu asfaltlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 ilçenin tamamında yürütülecek 4 milyon metrekarelik sathi kaplama için 85 milyon TL’lik harcama yapacak. Ürün kalitesini yükseltecek çalışmalarla tarlalarının değer kazanacağını söyleyen üreticiler, şimdi daha verimli bir yıla hazırlanıyor.
2015 YILINDA 30 İLÇEDE SATHİ KAPLAMA YAPILACAK
İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 4 milyon metrekarelik sathi kaplama için yeniden sahaya indi. Büyükşehir ekipleri şu anda Bayındır, Urla, Tire, Kemalpaşa, Menderes, Foça, Kınık, Buca ve Aliağa’da zemin hazırlığı çalışmaları gerçekleştiriyor. Üreticiye can suyu olacak asfaltlama çalışmaları ile 2015 yılı içinde Büyükşehir Belediyesi sınırlarındaki toplam 30 ilçenin tamamında ihtiyaçlı bölgelerin sathi kaplanması hedefleniyor. Böylece ürünleri tozdan topraktan kurtararak kalitesini arttıran, aynı yıl içinde ikinci ürün imkanı yaratan ve pazarlama olanaklarını geliştiren uygulama, çiftçinin yüzünü güldürecek.
Gökçen mahallesi Muhtarı Süleyman Köseoğlu şunları söyledi,

"Üretim yollarının yapılması ile arazilerin değeri en az 5 bin lira arttı. Araziler tozdan kurutulup, ürünlerimiz daha kaliteli olacak.

Daaha önce tarlalara traktörle bile gitmekte zorlanıyorduk, Başkanımız Aziz Kocaoğu'na teşekkür ediyoruz" dedi.
Üreticilerden Yusuf Baysal, Tennur Acar ve İsmail Suyun'da şunları söyledi, "Ödemiş ve Tire hayvancılıkta önemli bölge ve yüksek verimin alındığı yerler. Yollarımız yapıldıktan sonra yarım saat yerine 10 dakika da tarlamıza traktörle ulaşacağız. Daha kaliteli ürün alacağız, Bize destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza üreticiler adına teşekkür ediyoruz" dediler.
NAZİF HARUPÇU

 

Editör: Haber Merkezi