Bayındır Belediyesi ve Ege Üniversitesi İzmir Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü ortaklığıyla, Bayındır Araştırmalar Sempozyumu düzenlenecek. 16-17 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılacak olan organizasyonun konusu ‘Bayındır’ olarak açıklandı.

Türkçe başta olmak üzere yabancı dillerde de kabul edilecek bildiriler, Bayındır ve yakın çevresinin tarih ve kültürüyle ilgili olmak kaydıyla, sosyal bilimlerin tüm alanlarına açık olacak. Sempozyum sonunda toplanan bildiriler kitap olarak bastırılacak. Sempozyum aynı zamanda Bayındır için bir ilk olma özelliği de taşıyor. Sempozyumun takvimi ise şu şekilde özetleniyor; 15 Mart 2015’e kadar, Bildiri başlığı ve özet gönderme, 22 Mart 2015 kabul edilen bildirilerin ilanı, 27 Mayıs 2015 tam metnin gönderilme tarihi.

Önemli İsimler Katkı Sunacak

Bayındır’a tarihsel ve sosyo-kültürel açıdan önemli katkıları olması beklenen sempozyumun bilim kurulunda Ege Üniversitesi’nden, Prof. Dr. Ersin Doğer, Prof. Dr. Ersin Erdoğru, Prof. Dr. İnci Kuyulu-Ersoy, Prof. Dr. Erkan Vecdi Küçükerbaş, Prof. Dr. M. Ali Kaya, Prof. Dr. Cüneyt Kanat, Prof. Dr. Füsun Soyan, Prof. Dr. Veli Sevin, Yrd. Doç. Dr. Serkan Acar çalışmaları kabul ederken, düzenleme kurulunda; Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, Prof. Dr. M. Akif Erdoğru ve Yerel Araştırmacı Necat Çetin yer alıyor.

 

Editör: Haber Merkezi