Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, tüm ilçeyi ve mahalleleri karış karış gezerek, halkla buluşuyor ve sorunlara birinci elden çözüm bulmaya devam ediyor. Zeytinova Mahallesinin sakinlerini birebir dinleyerek notlarını alan Sesli, gerekli birimlere talimatlarını iletti.

Baraj Suyu Aktif Kullanılmalı

Bölgede yaşanan kuraklık tarımdan para kazanan vatandaşların en büyük derdi olarak öne çıkıyor. Özellikle artezyen kaynaklarının kurumaya başlaması üreticilerin verimliliğini etkilerken, Zeytinova Barajı’ndan gelen suyun kullanılması kısmi bir rahatlama sağlayacak. Mahallelilerin önündeki en büyük engel ise 500 metrelik bir boru hattı ve dinamo ile suyun kullanıma açılması olarak ifade ediliyor. Bu konuda Ufuk Sesli’den yardım isteyen mahalle sakinleri, problemin çözülmesini istedi. Durumu yerinde inceleyen Başkan Sesli, hemen ilgili birimleri harekete geçirerek, çiftçilerin sağlıklı üretim yapması için elinden geleni yapacağını dile getirdi.

22 Ağustos tarihine kadar açık kalacak barajın, mevcut borulara ek hazırlanan yeni hat ile kullanıma açılması, yeni dikim dönemine girecek olan çiftçileri sevindirdi. Baraj yetkileri ile de görüşen Sesli, sürecin akması için herhangi bir engel olmadığının altını çizdi. Sesli; “ Barajın eziyetini çeken halk, mutlaka sefasını da sürecek” dedi.

Caminin Eksiklikleri Giderilecek

Zeytinova Mahallesi’ndeki pazar yerini de dolaşan Sesli, vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Belediye Başkan Yardımcı Ruhi Akşan, Zeytinova Belediyesi eski Başkanı Ali Doğu, Bayındır Belediyesi Meclis Üyesi F. Süleyman Sırımcı ve beraberindeki çalışanlarla Zeytinova Cami’nin imamıyla konuşan Sesli, özellikle tuvaletlerin eksikliklerinin giderileceğini ve cami bahçesinin periyodik olarak temizleneceğini belirtti. Zeytinova’da yer alan Atatürk Kütüphanesi ve düğün salonu ile ilgili planlamalar da vatandaşlara aktarıldı. Özellikle Kütüphane üstündeki açık hava düğün alanı için çatı kurulması adına görüşler paylaşıldı. Bu konuyla ilgili de inşaat mühendislerinin görevlendirileceği mesajı verildi.

 

Editör: Haber Merkezi