Tire Emniyet Müdürlüğü, Bakkallar ve Bayiler Odası, Barem Ambalaj A.Ş. ve Tire Engelliler Derneği ‘HER KAPAK BİR ADIM’ adlı sosyal sorumluluk projesiyle yola çıkarak, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye kazandırmak üzere, güç birliği yaparak, bir araya geldi. Sosyal sorumluluk projesi mavi kapak kampanyası ile toplanan ve geri dönüşümü sağlanan plastik kapaklar sayesinde; ortopedik engelli olan, yürüyemeyen birçok vatandaşımız tekerlekli sandalye sahibi olacak. Engelli bireylerin toplum içinde daha çok yer alabilmeleri ve mutlu olmaları sağlanacak.

KİREMİTÇİ, “BEDENSEL ENGELLİLER, TEKERLEKLİ SANDALYE SAHİBİ OLSUN”

Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, “Başlatmış olduğumuz proje sayesinde günlük hayata bağlantıları kopmuş engelli kardeşlerimize tekerlekli sandalye kazandırarak, onları yeniden sosyalleştirmek ve hayata bağlamak istiyoruz. Bu insanlarımızın da toplumun birer ferdi olduklarını herkesin idrak etmesi ve sorumluluklarını bilmesi lazım. Bugüne kadar çok sayıda bedensel engelli vatandaşımızı tekerlekli sandalye sahibi yapan bireyler olarak bizim bu projeye katkımız olsun istedik. ‘HER KAPAK BİR ADIM’ projemizde mavi kapakların toplanacağı kutular, Barem Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından imal edildi. Kendilerine desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu güzel ve değerli projeye destek veren taraflardan olan; Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Tire Bakkallar ve Bayiler Odası ve Tire Engelliler Derneği tarafından İlçemizde bulunan resmi ve sivil kuruluşların hizmet binalarına, park, bahçe, kafe, alışveriş merkezleri, restoran, bakkal ve marketlere vatandaşların yoğun olduğu bölgelere açık ve kapalı alanlara bu kutulardan bırakılacak.  Tüm duyarlı vatandaşlarımızı, pet şişe kapaklarını bu kutulara atarak bu kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz. Destek veren herkese şimdiden teşekkürler” dedi.

TAŞYANAR, “TÜM SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNE DESTEK VERİYORUZ”

Projede, kapakların toplanmasında işe yarayacak karton kutuların imalatını yaparak desteğini sunan, Barem Ambalaj Sanayi ve Ticaret A.Ş. sahibi Recep Taşyanar, “Bizler Barem Ambalaj olarak Tire’de ön görülen tüm sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye hazırız ve açığız. Bize gelinen proje ile 1000 adet koli bastırıldı ve bu tüm yapmış olduğumuz koliler Tire’nin bütün çevresine dağıtılarak toplanacak olan kapaklarla engelli kardeşlerimizin umudu olacak. Bu projede yer almamızı sağladıkları için ilgili kuruluşlara teşekkür ediyorum” şeklinde konuşarak düşüncelerini dile getirdi.

ÇAKICI, “TOPLANAN KAPAKLAR UMUT OLACAK”

Tire Engelliler Derneği Başkanı Emel Çakıcı ise kendilerini çok yakından ilgilendiren ve heyecanlandıran bu güzel proje ile ilgili olarak şunları ifade etti, “Projemiz sayesinde toplanan tüm kapaklarla alınacak tekerlekli sandalyeler, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımıza dağıtılacak. Onlara umut olacak. Projede mavi kapaklar haricinde diğer asitli içecek kapakları da geçerli olacak. Bu proje içinde birlik ve beraberlik olduğu için çok mutluyum. Recep bey, Fatih bey, Mehmet bey ve toplum destekli polislerimize bu proje için ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Bizlerin üzerinden desteklerini hiç esirgemediler ve hep bizlere yardımcı olabilmek için çaba gösterdiler. Bu kampanya ile toplanacak her 250 kg plastik kapak birikimi ile bir tekerlekli sandalye alınacak.”

KANTUR, “BİR KİŞİ DEĞİL, YÜZ KİŞİNİN YÜZÜ GÜLECEK”

Tire Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kantur, gönüllü olarak uygulanmasında destek olan üyelerinin adına böyle bir kampanyaya destek oldukları, katkı sundukları için mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. Kantur, “Oda olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerinde her zaman destek veriyoruz. Bu anlamda daha önce Tire Engelliler Derneği’ne bir tekerlekli sandalye hediye etmiştik. Başlatmış olduğumuz plastik kapak kampanyası ile sadece bir iki kişiye değil yüzlerce engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye almayı hedefliyoruz. Kampanyamıza destek veren Emniyet Müdürümüz Fatih Kiremitçi’ye, Barem Ambalaj Sanayi sahibi Recep Taşyanar’a Engelliler Derneği Başkanı Emel Çakıcı ve Toplum Destekli Polis arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi