HABER: FARUK ÇARK



Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Bürosu Amirliği tarafından ilçedeki işyerlerine ve vatandaşlara broşür dağıtılarak bilgilendirme yaptı.

Son zamanlarda meydana gelen sahte para olaylarının artması sebebiyle; sahte para ile karşılaşıldığında ne yapmak gerektiğini anlatan broşürler dağıttılar.

Türk ceza Kanunu’na göre gerçek olarak aldığı paranın sahteliğini fark eden kişilerin, en kısa süre içinde emniyet makamlarına durumu bildirmeleri halinde kendileri hakkında herhangi bir soruşturma yapılmıyor. Bu nedenle, sahte parayla karşılaşıldığında; sahte paranın alındığı kişiye kesinlikle iade edilmemesi, şahsın eşkâline ilişkin bilgileri, mümkünse kimlik bilgilerini ve hatta varsa arabasının plakasını ve diğer özelliklerini tespit ederek, şahsı mümkün mertebe oyalayıp sohbet ederek tutmalı. Bu arada en kısa sürede ‘155 polis imdat’ veya en yakın polis birimi olaydan haberdar edilmeli.

VATANDAŞLAR DUYARLI OLMALI

Emniyet güçleri sahte para olaylarında, sahte parayı alan kişilerin, sahte parayı muhafaza etmeleri ve sadece gelecek olan polisi ekiplerine teslim etmeleri isteniyor. Sanık konumuna düşme korkusuyla ya da “nemelazım” düşüncesiyle pasif kalmamalı, olay sineye çekilmemeli ve gerekli mercilere haber edilmeli. Yapılacak ihbarın, aranan bir kişi veya şebekenin veya büyük bir olayın faillerinin ortaya çıkarılmasına yardımcı olabileceğinin unutulmamasını hatırlatan emniyet güçleri, vatandaşların maddi ve manevi anlamda sıkıntıya girmemeleri ve huzurun, güvenin tesisi için meydana gelebilecek olumsuz durumlarda daha duyarlı olunması gerektiğine dikkat çekiyor.

Editör: Haber Merkezi