HABER: AYŞE AKYÜZ

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Ödemiş’te bulunan İlkokullardaki 2 bin 500 öğrenciyi hedefleyen “Polis Amcadan Mektup Var “ adlı bir projeyi hayata geçirdi.

Toplum Destekli Polis büro amirliği memurları, projeye startı Ödemiş Zafer ilkokullunda verdiler. Polis memurları “Değerli velimiz “ başlığıyla hazırladıkları mektupları sınıfları tek tek dolaşarak öğrencilerle konuşup, öğrencileri bu konuda bilgilendirerek mektupları velilerine vermelerini istediler.

2 BİN 500 ÇOCUĞA MEKTUP VAR

Polisler, mektupları çocuklara isimsiz teslim ederek, velilerinin isimlerini zarfların üzerine çocukların yazmalarını isteyerek çocuklara özgüven aşıladılar. 2 bin 500 çocukla görüşerek projeyi anlatacak olan Ödemiş Toplum Destekli Polisler, mektupta özellikle kötü niyetlilere karşı neler yapılması gerektiğini en iyi şekilde anlatılar.

Özellikle hırsızlık olaylarında kapı ve pencerelerin güvenli olmadığı için hırsızlığın kolayca yapılabildiğini dikkat çekilerek kapı ve pencerelerin güvenli hale getirilmesi istendi. Dolandırıcılık olaylarında özellikle telefonda kendilerini polis, komiser, baş komiser, savcı süsü vererek para isteyen, kontur isteyen kişilerin hemen 155 haber verilmesini istendi.

AMAÇ, HALKIN HUZURU

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Memuru Mehmet Kabakoz, “İlçemizde ilkokullarda eğitim gören 2 bin 500 öğrenciye hazırlamış olduğumuz mektupları dağıtarak bu mektupları velilerini vermelerini istedik. Burada amacımız, kötü niyetli insanlara karşı öğrenci ve velilerimizi bilgilendirmek ve asayiş olaylarının ilçemizde daha azalarak halkımız huzur içerisinde yaşamasını sağlamaktır” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi