Haber: ZÜLÂL KALABAS- FARUK ÇARK

 

Ödemiş Endüstri Teknik Meslek Lisesi’nde dün bir araya gelen Ödemiş Emniyet Müdürlüğü çocuk büro Amirliği polisi Mehmet Kabakoz ve Ödemiş Toplum Destek polisleri, okul öğrencilerine kötü alışkanlıkların olumsuz sonuçları ve eğitimin önemi hakkında konuşma yaparak aydınlatmaya çalıştılar. Okul bahçesinde buluşan öğrenciler, eğitimciler ve polis memurları sohbet havasın da geçen bir konuşmayla öğrencileri konu ile alakalı bilgilendirdi.

 

Mehmet Kabakoz, “Hayatınız bizim için önemli arkadaşlar, sizlerle burada buluşarak arkadaş gibi konuşuyoruz çünkü geleceğin neyi olacağınız belli değil belki meslektaş bile oluruz. Hayat çok hızlı akıp geçiyor, dört yıl lise dönemi size çok uzun gelebilir ama o kadar çabuk ve hızlı geçecek ki anlayamayacaksınız bir an da kendinizi hayatla beraber bulacaksınız o yüzden bu yıllarınızın kıymetini çok iyi bilin ve iyi değerlendirin. Okullarda bizi en çok üzen konu sigara ve uyuşturucu madde kullanımı. Özellikle hap kullanımı konusunda, eğer kullanan arkadaşlarınız varsa onları düşünüyorsanız ve seviyorsanız korumayın ve bizlere bildirin. Ya da önce öğretmenlerinize bildirin onlar bizlere ulaşsınlar. Okullarda kimsenin huzur bozmaya hakkı yok. Burası başka uğraşlarla zaman geçirilecek bir yer değil burası eğitim yuvası bunu hiçbir zaman unutmayalım. Okul dışında da hareketlerimize dikkat edelim unutmayın üzeriniz de okul formalarınız varken belli bir kesimi temsil edersiniz ve okulumuzun adını kirletmeye de kimsenin hakkı yoktur. Küçük olaylara karışı da sakın sicilinizi bozmayın ileride çok pişman olursunuz, devlet memuru olmak istediğinizde karşınıza çıkar ve o an neyin ne olduğunu anlarsınız. Bunun dışın da motor kullanımı konusunda da çok dikkatli olalım. Hepinizin hemen hemen altın da motoru var ve kask kullanmadan ehliyetsiz bir şekilde canınızı tehlikeye atıyorsunuz. Bunu yapmayın anne ve babalarınızı düşünün geride kalanlara bunu yaşatmayın” dedi.

 

SOSYALLEŞMENİZ İÇİN ÇOK EĞLENCELİ PROJELERİMİZ VAR

Ödemiş Emniyet Müdürlüğü çalışmaları kapsamında düşünülen birçok proje olduğunu belirten Mehmet Kabakoz, okullar arası bir süper lig oluşturacaklarını ve maç turnuvası düzenleyeceklerinin sinyallerini verdi. Kabakoz, bunun dışında yine okullar arası müzik yarışmaları düzenleneceğini belirtti. Bu konularda yetenekli olan öğrencilerin ise ilgili öğretmenler tarafından en kısa zamanda belirtilmesini istedi.

Editör: Haber Merkezi