HABER: FARUK ÇARK



İzmir'in Torbalı ilçesine gelene kadar bir haftada 3 kez jandarmaya yakalanan 4 sigara kaçakçısından, toplamda 17 bin 400 adet paket bandrolsüz kaçak sigara ele geçirildi.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan bir çalışma sonrasında Tire’nin Gökçen Beldesi’nden kiraladıkları araç ile Kilis’ten aldıkları bandrolsüz kaçak sigaraları Torbalı, Ödemiş, Tire ve Bayındır’da sattıkları belirlenen İ.D., S.K., K.D., ve R.K. takip altına alındı.

Yeteri kadar bilgi toparlayan jandarma ekipleri düğmeye basarak şahısların yakalanması için operasyon başlattı. Uzun bir takibin ardından kiralık otomobil ile birlikte ele geçirilen 4 kişinin bir hafta içinde 3 kez yakalandığı ortaya çıktı. İlk olarak Kilis'ten aldıkları kaçak sigaraları piyasaya sürmek isterken yakalanan şahıslar, jandarmanın operasyonu sonrasında Adana karayolu üzerinde 6 bin paket bandrolsüz sigara ile yakalandı. Çıkarıldıkları adli makamlarca serbest kalan 4 kişi, 3 gün sonra Ödemiş Birgi yolunda 5 bin 200 paket kaçak sigara ile tekrardan yakalandı. Yine serbest kalan şahıslar, 2 defa gözaltına alınmalarına aldırış etmeden yine 3 gün sonra Torbalı yakınlarında jandarmanın yol kontrolüne takılarak bu seferde 6 bin 200 paket ile yakalandılar. Jandarmanın inatla takip ettiği şahıslardan bir hafta içinde 3 defa toplamda; 17 bin 400 paket kaçak sigara ele geçirildi. 

Editör: Haber Merkezi