Caminin ismi şimdiden belli. Emine Hatun Camisi adıyla halka hayır hizmeti sunacak olan bu camiinin temel atma töreni Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç tarafından yapılan konuşmayla başladı. Ardından yine Ödemiş Müftüsü Bilgiç tarafından yapılan dua ile devam etti.

Günün anlam ve önemine hitap etmesi açısından kurban kesim töreni de yapılırken, Törene Ödemiş Vergi Dairesi Müdürü Hamza Cihaner, merkez de görev yapan din görevlileri ve halk tarafından yoğun ilgili bir katılım gerçekleşti.

Hem camii hem de kuran kursu olarak hizmet verecek bina dört kat şeklinde dekore edilecek. Alınan bilgilere göre binanın zemin katı ve birinci katı camii konumunda kullanılacak. Birinci kat kadın mesciti şeklinde ayarlanacak. İkinci, üçüncü ve dördüncü katlar ise kuran kursu bölümü için ayrılacak ve hizmet verecek.

Temeli Atılan Emine Hatun camiinin ve kuran kursu yaklaşık bir buçuk yılda tamamlanacağı yapılan açıklamalar arasında.  Camiinin ve kuran kursunun arazisi ismini açıklamak istemeyen bir hayırsever vatandaş tarafından bağışlandı ve yine bu hayır ever vatandaş tarafından inşaat masraflarının bir kısmı karşılanacak.

 

Haber: Zülal KALABAS- Faruk ÇARK

Editör: Haber Merkezi