TRT Anadolu’nun Diyanet TV ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri ve her akşam saat 19.00’dan itibaren canlı olarak yayınlanan “İftarı Beklerken” program ekibi dün akşam Ödemiş’in Tayyare Parkı’ndaki iftar çadırından canlı yayın yaptı.

Canlı yayın öncesi Ödemiş’te çekimler yapan program ekibi, Belediye Başkanı Bekir Keskin Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’nde söyleşi yaptı. Sunucu Nemci Yıldırım ile çocukluk ramazan anılarını paylaşan Keskin, kış aylarına denk gelen ramazanlarda babası ile her akşam farklı bir camide teraviye gitmenin bir gelenek olduğunu anlattı.  Sohbet sonrası, kentimizin farklı yerlerinde skeçler çekilerek, Salı Pazarı’ndaki esnaf ve vatandaşlarla röportajlar gerçekleştirildi.

ÖDEMİŞLİ ALKAR’DAN ÇAKIRCALI EFE TÜRKÜSÜ

Bir dönem “Bekar Gezelim” türküsüyle gündeme gelen Grup Laçin üyelerinden Hakan Alkar’ın da konuk olduğu programda, Çakırcalı Efe türküsü seslendirildi. Hakan Alkar türküyü, Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi’ndeki “Efeler” odasında söyledi.

İftar öncesi TRT’nin canlı yayını esnasında Ödemiş’e bağlanılarak, Tayyare Parkı’ndaki iftar çadırından sohbetler yapıldı.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi